SifuChat no longer supports WhatsApp Marketing starting 14 December 2019... Read More

Case Study

Macam mana doktor buat bisnes?

“Untung sales ciput buat bisnes bukan sebab saya tak pandai berniaga tapi banyak buang masa kejar customer kat WhatsApp.”

Dulu saya kerja sebagai Doktor, memang gaji sedaplah. Tapi sampai satu masa rasa tak puas, rasa macam penat makan gaji je. Jadi satu hari saya start buat bisnes”.

[Jadi ceritanya macam ni…]

Pernah satu masa saya dah hampir rasa GIVE UP sebab penat nak close pelanggan baru, hari-hari ulang proses yang sama. Hantar WhatsApp follow-up.

Tapi sales masih MEROSOT juga. Macam mana tak stress

Close sales kat WhatsApp, memang senang nak close, tapi ya Allah lecehnya nak hantar mesej satu-satu kat whatsapp. Memang banyak buang masa kat Whatsapp je.

Mula-mula tu kalau 50 ke 60 boleh lah nak save satu-satu contact, buat kalau sampai 500 ke 600 contact takkan lah saya nak save satu-satu juga? Haihh, alamatnya tahun depanlah baru habis.

Hari-hari struggle kerja teruk siang malam tapi masih sama, tak ada perubahan dan peningkatan…

Ada juga try teknik marketing yang berlainan buat FBads lah, buat nilah, tapi still struggle waktu nak closing.

Sampailah satu hari, saya ternampak satu iklan ni, so waktu lah saya baru belajar satu RAHSIA BARU…

 

“Sales naik hampir 30% hanya selapas 1 minggu selapas saya bertukar kepada ini!”

Rupanya masalah saya bukan pada marketing, tapi banayk buang masa waktu nak close sales!

Saya silap, ingat kalau focus improve marketing, dah boleh dapat banyak orang baru, jadi sales pun boleh naik… Rupanya saya tertinggal satu benda

 

Rupa-rupanya ada cara yang lagi BIJAK untuk hantar WhatsApp mesej ke pelanggan.

 

“Dengan satu klik je, boleh WhatsApp ke ratusan orang! Serentak!

Dan yang paling penting, TAK PERLU SAVE…

Lepas saya tahu pasal software ni, memang dah bertaubat tak nak patah balik ke cara manual! BUANG MASA! Ada cara lagi pantas buat apa nak buat cara lambat mcm ‘siput babi’.

Kalau ada promotion baru ke, nak followup ke, petik jari je. Nak WhatsApp ke 500 orang memang senang, dua minit mcm tu saja setup. Zup, WhatsApp mesej dah sampai ke diorang.

Dulu cara manual, jadi satu hari lah jugak nak capai semua orang. Sekarang automatik!

Sekarang ni tak  payah cakap, setiap hari sales masuk smpai hang telefon! Memang kencang!

Sampai penat lah nak terima sales masuk, ya lah setiap hari blast ke 500 orang terus!

 

Jadi saya nak pesan,

SEBELUM anda buat kesilapan yang KURANG BIJAK macam saya buat, cuba study dulu cara apa yang boleh automatikkan sales anda dan juga jimatkan masa anda.

 

Semoga bermanfaat,

~ Doktor Arifah Aminuddin, Serdang.

(Pengguna Sifuchat 3 bulan) ~

Amiin.

________________________________________________

 

Jom dengar apa kat pengguna SifuChat yang lain:

  1. “Dulu nak follow-up client kena hantar satu-satu mesej ke setiap orang, sekarang buat secara automatik. Fuh memang laju!”

-Afifah Nabilah, Kuala Lumpur”

 

  1. Sayang tak tahu pasal SifuChat lebih awal. Yang paling BEST, nak asingkan customer memang senang buat buat banyak list, List Promotion Hari Raya ke atau List followup. Memang POWER!

-Hanis Nabilah, Kubang kerian-

 

  1. Terima kasih Sifuchat, memnag senang kerja teamsales kami, nak buat announcement kat semua ejen pun senang! Hanya beberapa minit je nak blast!

-Mohamed Amiruddin Ramli, Kuantan-

 

KLIK SINI UNTUK BROADCAST MESEJ WHATSAPP SERENTAK KE RATUSAN ORANG

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll to Top