SifuChat no longer supports WhatsApp Marketing starting 14 December 2019... Read More

Tutorials

Kumpul Database Dengan Mudah Menggunakan SifuChat

 

 

 

Database adalah aset yang paling penting dalam sesebuah entiti perniagaan. Ia umpama nyawa bagi sesebuah syarikat.

Tetapi ramai pemilik bisnes masih lagi belum mula mengumpulkan database. Antara sebab utama mengapa ramai yang belum mula mengumpulkan database adalah disebabkan masalah:

  1. Kos yang tinggi untuk buat website (Anggaran RM3500 minimum).
  2. Kos autoresponder yang mahal (Anggaran RM50 untuk 500 subscriber/database).
  3. Kekurangan masa untuk belajar perkara-perkara teknikal.

Terlalu banyak kos dan masa yang diperlukan untuk anda mula mengumpulkan database. Mungkin mengambil masa sehingga berbulan-bulan untuk anda bina landing page untuk kumpulkan database nama, emel dan nombor telefon.

Tapi anda jangan risau. Hari ni kami akan kongsikan bagaimana anda boleh kumpulkan database dengan mudah. Yang paling best ianya adalah percuma dan semuanya boleh disiapkan hanya dalam masa kurang daripada 5 minit.

Daftar Akaun SifuChat Percuma Seumur Hidup

 

Sebelum kami teruskan, anda perlulah mendaftar akaun percuma seumur hidup SifuChat di sini. Anda tidak perlu bayar satu sen pun.

Dengan akaun SifuChat percuma ini, anda boleh hasilkan optin page atau landing page yang cantik untuk anda mula kumpulkan database dalam masa kurang daripada 5 minit sahaja.

Baiklah, jom kita teruskan dengan langkah-langkah yang anda perlukan untuk kumpul database. Pastikan anda follow langkah-langkah di bawah step by step.

1. Login ke dalam akaun SifuChat dan klik pada menu opt-in form.

2. Klik pada icon Add Form.

3. Isikan kesemua maklumat yang diperlukan. Anda boleh rujuk panduan yang diberikan di sebelah kiri seperti dalam gambar.

4. Selepas selesai isikan semua maklumat yang diperlukan, klik butang Publish.

5. Opt-In Form anda telahpun dihasilkan!

6. Seterusnya klik pada menu opt-in form untuk grab link opt-in form anda.

7. Klik pada icon untuk copy link opt-in form anda.

8. Selesai! Anda boleh promosikan link opt-in form anda di mana-mana sahaja yang anda mahukan!

Sangat mudah untuk kumpulkan database dengan menggunakan SifuChat kan?

Setiap kali ada pelawat yang isikan nama, emel dan nombor di opt-in form anda, kesemua maklumat mereka akan dimasukkan terus ke dalam akaun SifuChat.

Anda sudah tidak perlu upload senarai nama secara manual. Sangat memudahkan kerja anda. Apa yang anda perlu buat selepas ini hanyalah perlu follow up prospek yang anda dapat melalui opt-in form menggunakan Emel, SMS atau WhatsApp blaster yang sudah tersedia di dalam akaun SifuChat anda.

Bina Database Anda Sekarang!

Lagi banyak database anda, lagi tinggu potensi jualan yang boleh dilakukan.
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on google
Google+
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
More to explore…

Database Pelanggan Masuk Secara Automatik, Walaupun Baru Start Bisnes..

“Database Pelanggan Masuk Secara Automatik, Walaupun Baru Start Bisnes” Waktu saya mula-mula nak berjinak dalam bidang bisnes, saya jual insurans. Blur waktu tu, tak tau kat mana nak start, tak tahu pada siapa patut saya jual dulu. Mula-mula nak start, MASALAH terbesar saya ialah tiada CONNECTION. Ada satu ejen yang saya kenal tu jual kat

How to cancel your subscriptions

What is a subscription? With a subscription, you pay to access content from an system or service for a period of time. For example, you might subscribe to a Basic, Lite, Pro Plan service on a monthly basis. Subscriptions automatically renew unless you cancel them. Manage Subscription If you signed up for a free or

Scroll to Top